Stauder til en yndefuld have

Stauder: Vi hører udtrykket mere og mere, når det kommer til haverelaterede spørgsmål. Men hvad er der flerårige haveplanter? Og hvordan hjælper disse planter med at give din have det smukke, yndefulde udseende? Vi fortæller dig gerne, hvilke stauder du kan købe hos os, og hvad de kan gøre for dit havedesign. Vi sælger stauder i form af bunddække. Fik nok inspiration? Derefter kan du gå direkte til vores webshopafdeling for at købe de smukkeste stauder.

Stauder: hvad er de alligevel?
Stauder adskiller sig fra buske, fordi deres grene ikke lignner. De er urteagtige planter, der dør over jorden om vinteren.
Stauder: hvad er de alligevel?
Stauder: Udtrykket vokser meget ofte op, når det kommer til havearbejde. Men hvad er der flerårige haveplanter? Stauder er planter, der blomstrer hvert år. I gennemsnit blomstrer stauder i 3 uger, men der er også prøver, der blomstrer lidt længere eller kortere. Stauder adskiller sig fra buske, fordi deres grene ikke lignner. De er urteagtige planter, der dør over jorden om vinteren. Disse stauder blomstrer igen om foråret. Stauder øger din have betydeligt prydværdien. De er farverige atmosfæreproducenter, der kan kombineres fremragende med buske og andre hækplanter.

Stauder kan også bruges såvel som bunddække. Færdiglavede bunddække består af plantemåtter af en bestemt planteart. Et eksempel på dette er den mindre periwinkle, videnskabelige navn Vinca minor. Den mindre periwinkle er et godt eksempel på en flerårig, der er tilgængelig som bunddække i vores webshop. Denne plante fås i forskellige farver. Der er for eksempel en hvid og en lilla variant. Jordovertræk hjælper med at skabe en velplejet, grøn have, der er attraktiv for sommerfugle, bier eller andre gavnlige insekter.

Andre eksempler på stauder, som vi sælger som bunddække, omfatter Waldsteina Ternata (også kendt som gylden jordbær), Euonymus og Nepeta. Sidstnævnte plante er også meget attraktiv for bier og sommerfugle. Klatreplanter som klatrehortensia og vedbend (hedera) falder også under stauder. Derudover plantes stauder i form af grænseplanter og løvplanter også i mange haver. Se dig rundt i vores webshopafdeling og lad dig inspirere af disse smukke stauder, der gør din have til en smuk helhed!

Kombination af stauder med hækplanter
Stauder kan kombineres godt med et smukt havehegn eller ensomme plantede hækplanter.
Kombination af stauder med hækplanter
Stauder kan kombineres godt med et smukt havehegn eller ensomme plantede hækplanter. Kan du lide det, når en plante blomstrer her og der, men foretrækker du et formelt havedesign? Derefter kan du plante et antal stauder i en kant og kombinere dem med en stedsegrøn hæk. En taks hæk, nåletræ hæk, kasse hæk eller hæk af buksbom erstatninger kan let beskæres til en flot, tæt form. I kombination med stauder i form af bunddække kan du oprette en storslået have med slanke former på denne måde.

Hækplanter plantet ensomt kan også kombineres perfekt med flerårige haveplanter. Hækplanter, der også kan plantes ensomme, er forskellige nåletræer som barlind og livets træ (thuja). Disse hækplanter er også særligt velegnede til at skære i attraktive beskæringsformer. Blomstrende, løvfældende hækplanter som sommerfuglbusken og buskens stikkelsbær er også yderst velegnede til din have. Dette giver din have et mindre formelt, mere naturligt udseende. Se godt på, hvad der passer ind i dit havedesign, og hvad din egen smag er. Der er mere end nok valg for enhver haveelsker.

Stauder gør din have yndefuld og stilfuld
Ved at plante grunddæksler skaber du ikke kun en attraktiv have, men du sørger også for, at ukrudt ikke har en chance for tomme jordstykker.
Stauder gør din have yndefuld og stilfuld
Tilføjelse af stauder til dit havedesign skaber et yndefuldt og stilfuldt udseende. Du kan kombinere uendeligt med stauder, buske og hække. Ved at plante grunddæksler skaber du ikke kun en attraktiv have, men du sørger også for, at ukrudt ikke har en chance for tomme jordstykker, for eksempel under en hæk. Ved at kombinere løvfældende planter med stedsegrønne buskes du opretter også en grøn have, der kan være til stor nytte for fugle, sommerfugle og bier. Brug for mere inspiration til haven? Så kig dig rundt på vores blog. Her finder du forskellige tip til lægning, vedligeholdelse og oprettelse af en smuk have.

Jordovertræk og andre stauder bør ikke mangle i en have med lav vedligeholdelse. Selvfølgelig betyder det ikke, at du aldrig skal have haven igen. Når alt kommer til alt skal en have opretholdes for at forblive smuk. Hold så øje med dine buske og havehegn ved beskæring og glem ikke at befrugte dem. Du kan ødelægge resten af ​​din have nu og da med et lag kompost. Dette er godt for en luftig jordstruktur. Dine stauder, buske og træer vil trives bedre.

Køb bunddække online
Du kan købe de forskellige stauder hos os i færdige måtter, som du hurtigt og nemt kan plante i din have.
Køb bunddække online
Leder du efter et pålideligt sted at købe grunddækkeplanter online? Så er du kommet til det rigtige websted. Du kan købe de forskellige stauder hos os i færdige måtter, som du hurtigt og nemt kan plante i din have. Uanset om du vil fylde et tomt stykke have eller bruge bunddækkene til at plante under en hæk: alt er muligt. Design din egen have, og find de stauder og hækplanter, der passer bedst til den.

Leave a Reply

Your email address will not be published.