Blomstrende stauder i haven året rundt

Del til Facebook Del til Twitter Del til Instagram Del til Pinterest
En blomstrende have fra januar til december
Med lidt planlægning kan du nyde blomstrende blomster i din have året rundt. Med stauder har du masser af valg i den henseende.
Især om sommeren kan du skabe masser af farve med det. Om vinteren er valget mindre, men fordi der ikke er meget andet i haven, der tiltrækker opmærksomhed, kan du stadig se disse blomster godt.

Blomstrende flerårig i januar

Latinsk navn: Eranthis Hyemalis

Lyse gule blomster med lyse grønne blade fra slutningen af ​​vinteren til det tidlige forår, løvet dør efter blomstring. Du placerer vinterakonitten under løvfældende træer og buske eller lader den naturalisere i græsset. vinterakonitter foretrækker fuld sol i humusrig jord, der ikke bliver for tør om sommeren. Du kan lave pæne kombinationer med snedråber, krokus og hårdfør cyklamen

Blomstrende flerårig i februar
helleborus-orientalis-blomstrende-stauder-februar

Latinsk navn: Helleborus orientalis

En smuk stående stedsegrøn flerårig. Blomstringsperioden finder sted fra midten af ​​vinteren til foråret med cremegrønne blomster, der bliver lyserøde, når de bliver ældre, blomsterne bæres på en robust stilk.
Denne julerose skal plantes i en blandet flerårig kant i en let skyggefuld eller fuld sol med en fugtig, humusrig jord til deres rådighed. Beskær de gamle blade væk, før blomsterne vises, så blomsten bliver mere synlig.
Du kan lave pæne kombinationer ved siden af ​​denne vinterblomstrer med bregner, snedråber, vinterakonit.

Blomstrende flerårig marts

Latinsk navn: Doronicum x excelsum ‘Harper Crewe’

En daisy-lignende, stærkt oprejst, busket flerårig: Hver stilk bærer 3-4 gylden gule blomster om foråret, de slående blomster skiller sig pænt ud mod de attraktive, bløde grønne hjerteformede blade. Denne forårsblomstrer klarer sig godt i en naturlig have. Giv den et sted i delvis skygge, tåler lidt mere sol, hvis jorden ikke er for tør. Det anbefales at rive planten hvert 3-4 år for at holde en sund kraftig plante.
Du kan lave fine kombinationer med Narcissus, Pulmonaria og planter fra Primula Polyanthus-gruppen

Blomstrende flerårig april

Latinsk navn: Dicentra spectabilis

Spektakulær buede klumpformende flerårig: De specielle hjerteformede blomster, hvis ydre kronblade er mørkrosa og de indre hvide, farve din kant i slutningen af ​​foråret forsommeren. Det er kendt som en ægte ‘cottage garden’ plante og har særligt friske bregner-lignende blade, placerer det knuste hjerte i en fugtig, humusrig skyggefuld kant, foretrækker lidt kalkholdig jord. En gang hvert 4. år kan du grave planten ud og dele den for at opretholde styrke. Det knuste hjerte fås også i en hvid variant kaldet Dicentra spectabilis Alba.

Blomstrende flerårig Mei

Latinsk navn: Aquilegia vulgaris ‘Nora Barlow’

En gammeldags udseende flerårig med pomponlignende blomster: disse smukke trefarvede blomster (grøn, hvid, lyserød) kræver et sted i fuld sol eller delvis skygge, her giver de kantfarven fra sene forår til forsommeren . Giv altid en næringsrig og rimelig fugtig jord. Denne columbine er selvforplantende, og i det nye år vises den forskellige andre steder i haven.
Lav spændende kombinationer med roser, lupiner, delphiniumer.

Blomstrende flerårig juni

Latinsk navn: Geum ‘Borisii’
Hollandsk navn: Nailwort

Urteagtig flerårig med slående orange-røde blomster med et gult hjerte: farve din flerårige kant i juni med murstenrøde blomster med en klynge af gylden-gule støvdragere. Placer denne flerårige forkant af din grænse i frugtbar, veldrænet jord og fuld sol eller delvis skygge. For at holde planten smuk er det bedst at løfte den op hvert par år og genberige dele af jorden med kompost og genplantning. Det følgende år dukker ny kraftfuld pollen op igen.
Du kan lave interessante kombinationer med avens med de gule blomster af G.chiloense ‘Lady Stratheden’

Blomstrende flerårig juli

Latinsk navn: Phlox paniculata ‘Eva Cullum’

Denne farverige flerårige er sommerfavoritten hos mange gartnere: De stærkt duftende blomster med et mørkrosa hjerte vises i juli til midten af ​​efteråret. Denne ekstra lange sommerblomster føles hjemme i frugtbar, fugtig jord i fuld sol eller lys skygge. god fornøjelse

af sommerfugle og sammenkomster, der tiltrækker denne kompakte sommerblomstrer til din have. Sommerfuglerige planter ved siden af ​​Phlox er lakrids, verbena, roser, penstemon, geranium.

Blomstrende flerårig august

Latinsk navn: Geranium ‘Rozanne’

Et hav af violette blomster, der virkelig varer til efteråret: Denne blomstrende grunddæksel flerårige starter sine blomster i slutningen af ​​maj og producerer fortsat nye blomster indtil den første frost. Stænglerne har en ret kaotisk måde at dyrke (i bedste forstand) og finde vej ind i og gennem nærliggende planter. En barbering midt på sommeren vil opfriske løvet og tilskynde til endnu flere blomster.

Geraniums er gode fyldstoffer under leggy planter, såsom roser i bunden af ​​en indgangsport eller på hjørnet af en havegrænse. ‘Rozannes’ varmetolerance gør hende også til et godt valg til stenhaver og containere eller vindueskasser. Kombination med gule blomster som coreopsis, sortøjet Susan og goldenrod, på grund af geraniumens lange blomstringstid kan du kombinere denne plante med mange typer stauder.Denne langblomstrende ser mange stauder komme og gå, men hun fortsætter blomstrende.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *